fredag 19 oktober 2012

Skriva skriva skriva skriva...

...och skriva lite mer!

Ibland kan man få idéer på de mest underliga platser, men jag trodde aldrig att den skulle slå ner medan jag tittade på en kaffekokare. Om det bara var just den tidpunkten eller om kaffekokaren har någon magisk kraft tänker jag inte fundera närmare på. Men iallafall, jag övergav matlagningen för 5 minuter och rusade till min dator och skrev ner allt jag kunde komma på som senare utvecklades till något helt annat.

Ja, som sagt så har jag en ny bokidé. En typ av dystopi, med lite inslag av fantasy eller science fiction tror jag. Dock har jag inte bestämt mig ännu, men för en gång skull kommer jag att ha väldigt stor användning av min naturvetenskapliga utbildning. 

Filosofiska tankar läs på egen risk...
Jag har kommit att tänka på att det som vi läser, upplever och tänker verkligen påverkar ens sätt att uttrycka sig. Som exempel: i somras började jag läsa Parasol Protecotate serien av Gail Carriger, och hon har verkligen beskrivit hur varulvarna och vampyrers naturer påverkar deras personligheter. Det tog jag intryck / inspiration av, vilket i sin tur gjorde att jag ändrade på mina egna karaktärer som har mytologisk ursprung. 
Sedan en annan gång då jag verkligen var nedstämd skissade jag på flera sorgsna scener, personer som tidigare levde dog, par gjorde slut. Jag spred kaos omkring i mina olika världar kort sagt, och allt berodde på att jag kände som jag gjorde.

Jag tror inte att jag är den enda som upplever detta, men det pratas / skrivs inte så mycket om det på de bokbloggar jag har läst. Vart får alla sin inspiration ifrån, dela med er och diskutera gärna!

2 kommentarer:

  1. Jag brukar få min inspiration när jag är ute och går med musik i öronen! Det blir väl någon slags kombination av musiken och naturen tror jag;)

    SvaraRadera
  2. perfekt harmoni mellan teknologi, kultur och natur - vad kan fungera bättre? :)

    SvaraRadera